Каква е разликата между конвенционалните и инверторните климатици?
25.06.2011

Конвенционалните климатици консумират едно и също количество електрическа енергия, независимо дали отопляват или охлаждат, защото се налага включването и изключването на компресора всеки път, когато климатика работи, защото той винаги работи на максимална мощност. Този аспект от експлоатационната му практика го прави не толкова финансово изгоден, колкото инверторните климатици и скъсява неговият живот.

При инверторните климатици се наблюдава плавна работа на компресора, като така не се налага постоянното му включване и изключване, което намалява консумацията на електроенергия и нивото на шум.

Инверторните климатици достигат по-бързо до желаната температура, тъй като техният режим на работа е свързан с постоянното подаване на ниски нива на енергия към компресора, който поддържа помещението в рамките на желаната от нас температура, а не цялостно стартиране на компресора, подобно на конвенционалните климатици. Това ще окаже значително влияние върху вашите сметки за електроенергия и ще оправдае в пъти вашата инвестиция.

 

Имате въпрос? Попитайте ни!
имена:
e-mail: *
телефон:
въпрос: *