Често задавани въпроси

Каква е разликата между конвенционалните и инверторните климатици?

Конвенционалните климатици консумират едно и също количество електрическа енергия, независимо дали отопляват или охлаждат, защото се налага включването и изключването на компресора всеки път, когато климатика работи, защото той винаги работи на максимална мощност. Този аспект от експлоатационната му практика го прави не толкова финансово изгоден, колкото инверторните климатици и скъсява неговият живот.

При инверторните климатици се наблюдава плавна работа на компресора, като така не се налага постоянното му включване и изключване, което намалява консумацията на електроенергия и нивото на шум.

Инверторните климатици достигат по-бързо до желаната температура, тъй като техният режим на работа е свързан с постоянното подаване на ниски нива на енергия към компресора, който поддържа помещението в рамките на желаната от нас температура, а не цялостно стартиране на компресора, подобно на конвенционалните климатици. Това ще окаже значително влияние върху вашите сметки за електроенергия и ще оправдае в пъти вашата инвестиция.

Каква е разликата между скъпите и евтините инвертори?

Скъпите и евтините инверторни климатици се различават фундаментално по-няколко показателя, които оказват влияние върху дългосрочното представяне на климатика.Има два вида инверторни климатици, които работят на принципа на AC (alternatingcurrent – променлив ток) и DC (direct current – постоянен ток).

Разликата между тях е,че DC инверторните климатици са по-икономични с около 20% от AC инверторните климатици. Съвсем обяснимо е защо DC климатиците са по-скъпи от AC системите.

Допълнително DC инверторите могат да бъдат захранвани и от алтернативни източници на енергия като батерии, слънчеви панели, горивни клетки и други, което ги прави предпочитан избор за клиентите.

Електрониката при по-скъпите модели е по-качествена и дава дефекти по-рядко за разлика от евтините модели, където често се наблюдават дефекти именно при нея.